MAMBA
dvd120
tonymanny

» 23.12.2007

Missasitko Mamba-keikan 2007? No worries! YLE Radio Suomi lähettää 31.12.2007 klo 19.06 yhtyeen elokuisen esiintymisen Kokkolan Venetsialaisista. Kuule päivitetyt live-versiot Mamba-klassikoista ja aisti menneen kesän haikuja. Vietä tunti pop-viihteellä ennen illan trotyylilla ja aniitilla ryyditettyä ilonpitoa!

» 09.12.2007

Ja niin painui Mamba-yhtyeen 23. keikkavuosi rauhallisesti mailleen...

Vuoden 2007 viimeiset esiintymiset nähtiin Lahdessa, Nilsiässä ja Jämsässä. Meininki täytti hillittömän pikkujoulujuhlinnan tunnusmerkit, mikä merkitsi mm. naisvaltaisen yleisön hienostuneita iltapukuja, tuoksuvia hajuvesiä, onnistunutta ehostusta ja pikkujouluille ominaista ulospäinsuuntautuneisuutta. Vuoden mittaan tutuksi tullut takahuonetarjoilu vaihtui hetkeksi kanapastasta kalkkunaksi, mitä orkesteri tervehti ilolla.

Kiitokset keikkajärjestäjille, lippunsa lunastaneille ja mukana eläneille, kiitokset kaikesta palautteesta. Iso hallikais-hallaus tekniikan pojille ja soittokamuille! Nähdään uusien ja vanhojenkin metkujen merkeissä jo tammikuussa 2008!

18.01.2008 Vantaa - Sokos Hotel Vantaa
19.01.2008 Orivesi – City-Hotelli
25.01.2008 Järvenpää - Ravintola Heven
26.01.2008 Salo – Paradise Garden
01.02.2008 Helsinki - Sokos Hotel Presidentti
02.02.2008 Pori - Vaakuna Klubi

» 03.12.2007

Be Pop Studion julkaisema Mamba kotikaraoke DVD nyt kaupoissa! Vedä tunteella tutut ja muutamat tuntemattomammat Mamba-hitit - turvallisesti kotioloissa! Ei kirkuvia fanilaumoja, lentäviä tuoppeja, ruuhkaa tai ryysistä! Jokaisen kotikaraokelaulajan lahjatoive no 1! Mukana opaslauluraidat, biisilista täällä. www.bepopstudio.fi

» 02.12.2007

“Toimittajan tehtävät, no sehän tiedetään
Jollei shokkiarvoo oo, niin se keksitään...”
luritteli romanttisen rakkauden sanomaa jakava isillinen johtajamme törmätessään mesta.netin otsikkoon

TERO VAARA HAUKKUI SUOMEN ROUDARIT!

Hippasen asenteellisessa jutussa työhevosestamme sukeutuu suomi-viihteen räkäisessä mutalammikossa häijynä väijyvä krokotiili, joka mittaamattomassa omahyväisyydessään on ilkeästi hyökännyt absoluuttista hyvyyttä ja nöyryyttä edustavan gnu-paran kimppuun. Pikku-uutiseksi osoitettu yksittäistapaus on alan todellisten ongelmien puutteessa saanut järisyttävät mittasuhteet, kohtaus on kuulopuheiden, tosikkouden ja aitosuomalaisen typeryyden voimalla nostatettu suoranaiseksi Tero Vaaran hyökkäykseksi teknistä ammattikuntaa vastaan. Arvostelukyky hoi - älä jätä.

Tero Vaara kiittää mielenkiinnosta, tasapuolisuudesta ja raflaavasta otsikoinnista myös YLE Pop-Uutisia (http://www.yle.fi/uutiset/pop), jonka edellinen Mamba-uutinen löytyy maaliskuulta 2001. Ohi pop-uutispuuron ovat kulkeneet yhtyeen uudet julkaisut, kulta-, platina- ja tuplaplatinamyynnit, loppuunmyydyt konserttikiertueet, listamenestykset.

P.S. Suomen Kaupallisten Lauluntekijöiden saunailta 4.12.2007. Omat Agit-Prop –äänitteet mukaan! Ohjelmassa myös Meripioneerit-yhtyeen harvinaisuuksia.

Kova kuhina käy muusikoiden.netissä, jossa bänditoimintaan ja viikkorahaan liittyvä problematiikka on väistynyt tämän hämmentävän tapauksen vuoksi.

- Jollei ele loukkaisi naisia, pohtii Tero Vaara, niin pistäisin Mamba-korporaation joulutontut tekemään Tero-pukin piikkiin pari ylimääräistä iltavuoroa (170 e/h), ja pakkaamaan hamekankaita kaikille kritiikistä suivaantuneille.

crocs1

» 26.11.2007

Yhtyeen TYKY-toiminnaksi verhoiltu kostean paikan leiri Vuokatissa toi keikkatoiminnan kolhimille työhevosille koko vartaloa rentouttavia hetkiä keilailun, saunomisen ja muun reipastelun parissa. Leirin jälkeen yhtye teki näyttävän paluun täysille katsomoille suomen suurimmissa pikkujouluissa Katinkullassa 23.-24.11.2007. Loistomeininki! Bowling Team Mamba kiittää Jiveä järjestelyistä!

Hämmentävä näytelmä koettiin keikalla 24.11. Sekalaista instrumenttikrääsää lavalle kesken Mamban esiintymistä keräilemään noussut ääniteknisen taivaan tähti nimimerkki “Pitkä” herätti yhtyeen riveissä kevyttä pöyristystä. Monituhatpäisen yleisön ilonpidosta piittaamatta tämä vuoden roudariksikin kukitettu suuruus katsoi sopivaksi nousta tähtien tontille kesken kukkeimman nousukiidon kokoillakseen instrumentteja, piuhanpätkiä ja muuta sälää. Sitä arvostelukyvyn juhlaa! Ammattikuntien keskinäistä kunnioitusta, työrauhaa, kommunikointia ja yhteistyötä liputtava Mamba-yhtye lähettää nyt isillisen mestaroinnin merkeissä jokaiselle bändipaidoissa ja mustissa farkuissa viihtyvälle avainnippujen ja MagLite-lamppujen kanssa kädet puuhkassa patsastelevalle Leathermanin ja Gerberin paremmuudesta kinastelevalle Pitkälle, Pätkälle, Uffelle, Jaffalle, Peffalle, Akelle, Unskille, Hanskille, Makelle, Peralle, Pavelle, Kakelle ja kaikille muillekin nimimerkkien taakse kätkeytyneille wanna-be staroille selkokieliset terveiset:

Kun mikä tahansa yhtye on keikalla, älä tunge itseäsi lavalle, vaikka olisit valittu suomen ykkösroudariksi, pääöykkäriksi tai Aku Ankaksi.

Anna tähdille työrauha ja muista: yleisö ei ole seuraamassa sinun toimintaasi, vaan niiden, jotka sinulle palkankin maksavat. Pysy kulisseissa ja pidä roolisi, ellei kiistattoman tervetullutta apuasi ja työpanostasi ehdottomasti tarvita. Pysy poissa lavalta varsinkin naapuriorkesterin esiintyessä, vältyt monelta harmilta ja saat jatkossakin nauttia lounaasi tähtien pöydässä.

Myrsky kaljalasissa! Pitäkää kiinni! Sanan säilä on haavoittanut kenttää syvältä:

http://www.viltsu.org/blog/labels/avautumista.html
http://jazmanaut.blogspot.com/
http://www.fikkarispede.blogspot.com
http://www.yle.fi/uutiset/24h/id76475.html
http://www.mesta.net/musa/uutiset/

Näin meillä.

Page1a

» 14.11.2007

God bless our troops, eli terveiset Miamista. Mamba-yhtyeen keikkatauko tarjosi lauluntekijä T. Vaaralle lyhyen pistäytymisen Yhdysvaltain itärannikolla. Matka käsitti uusien säveltaiteellisten metkujen suunnittelua, sekä useita kiehtovia ampumaratakäyntejä. Julkaisemattoman matkapäiväkirjan mukaan tulikosketusta hankittiin Kalashnikovilla, AR-10:llä, AR-15:llä, sekä Sten MK II -konepistoolilla.

- AK-47 7,63x39 oli hieman liian lyhyt ja ärjy vehje meikäläiselle, kuittasi olkapäätään pidellyt solisti, mutta AR-15:een koin lämmintä yhteyttä. Tarkka ja tarkoituksenmukainen laite! Lonkalta ammuttu sarjatuli, pahvin puhkominen Sten MK II:lla herätti taiteilijassa erinäisiä kysymyksiä toiminnan ns. järkevyydestä, mutta analyyttisempi pohdinta sai väistyä puhtaan hauskanpidon tieltä.

Näkemisen nälkä vei pop-naaman osoitteeseen 728 Ocean Drive, jossa dramatisoitiin Tony Montanan (Al Pacino) kovat kokemukset elokuvaan Scarface (1983). Kadun varressa nähtiin Johnny Rocket's -ravintolaa uteliaasti tuijottava hahmo...

Uudesta, toukokuussa 2008 levytettävästä aineistosta ei herunut kommenttia.

» 02.11.2007

Yllättävän sitkeästi Vuoden Lappeenrantalaisen, muusikko Jouni Hynysen hampaissa pysytellyt Mamba-yhtye ei edelleenkään vastaa kitaransoittajan louskutukseen. Vartin vääntämisellä yhtyeen isillinen johtaja Vaara kysyy, Onko Jouni vetänyt stringit liian syvälle vakoon?"

Laiskalle viihdetoimittajalle Lappeenrantalaisen kitaristin kaltainen lausuntoautomaatti on tärkeä väline loputtoman sisällöntuottamisen virrassa. “Raflaavia lohkaisuja lähtee, kun suunta annetaan.” Käsite ulkoaohjautuva koiranpentu konkretisoituu osuvasti.

Kaupallisten lauluntekijöiden tupaillassa vallitsi yhteinen hyminä Vaaran tuumaillessa, miten lappeenrantalaiskitaristin kompetenssi näkyy ja kuuluu rajoittuvan öykkäröintiin. Jossain vaiheessa suomalaiseksi rockiksi tituleerattu alistuneisuuden, luovuttamisen ja älyllisen epärehellisyyden kaupallistaminen näköjään tarvitsee tällaiset ruokkoamattomat vauvankasvot. “Ensin oli Hevi-Ari, nyt tämä, mitä seuraavaksi?”, kysyy Vaara.

» 22.10.2007

Suomen Kaupalliset Lauluntekijät (SKaLa) tiedottaa:

Laskeneen äänitemyynnin, piraattikaupan, vertaisverkkojen ja internetlatausten säikäyttämät levy-yhtiöt pyrkivät nyt mukaan keikkamyyntiin.

SKaLa kehottaa artisteja tutkimaan kriittisesti levy-yhtiöistä viihteen moniosaajiksi ryhtyneiden yritysten ohjelmamyyntiin liittyvät ehdot.

Levy-yhtiöillä on harvoin kosketusta konkreettiseen ohjelmamyyntiin, saati suoria kontakteja suomen monenkirjaviin keikkajärjestäjiin. Levy-yhtiön edustaja on tavoittamattomissa, kun raideriin merkityistä majoituksista ei ole tietoakaan tai kun mahdolliset, vaikkapa palkkion käteismaksuun liittyvät ongelmat aamuyön tunteina keikkapaikalla alkavat.

Levy-yhtiö ei ole ohjelmatoimisto. Ohjelmamyynti on aivan oma toimialansa. Pelkkä puhelin, puhelinluettelo ja nopea internetyhteys ei vielä tee yrittäjästä ohjelmamyyjää.

Puhe "taiteilijan uran kokonaisvaltaisesta kehittämisestä" tarkoittaa artistin sopimuksellista sitomista myös keikkatoiminnan osalta. SKaLa epäilee, ettei levy-yhtiön keikkamyyntiosastoa kiinnosta vailla logistista suunnittelua kaupatut kiertueet, kiertueenpätkät ja pistokeikat - kilahtaahan keikasta levy-yhtiölle aina sama prosentti olivat kiertueen/pistokeikan kulut miten kovat tahansa!

Musiikkiala ei ole hyväntekeväisyyttä!

SKaLa suosittelee keikkamyynnin delegoimista yhteistyökykyiselle, asiantuntevalle ja kokeneelle toimistolle. Välitysprosentit pysyvät kohtuullisina, kun kontaktit keikkajärjestäjiin, majoituspalveluihin ja kuljetusyrityksiin ovat olemassa.

A. Kallonen: Perinteisesti levy-yhtiö kantaa isoimman taloudellisen riskin uuden artistin kanssa. Kun artistin ura on lähtenyt nousuun, osille tulevat keikkamyyjät, t-paitakauppiaat ja muut oheisliiketoimintojen harjoittajat.

Kallosen artistiyhtiön idea on koota koko bisnes saman katon alle. Näin raha menee sille, joka on ottanut ensimmäisen ja suurimman riskin. Toissijaiset tulonlähteet tulevat mukaan rahoittamaan artistin uran rakentamista. (Talouselämä 10.04.2007)

SKaLan saunakammarista kuuluu ns. röhönaurua tämän itseriittoisuuden edessä: Ettäkö keikkatoiminta oheistoimintaa? Vai kokee seitsenkertainen vuoden tuotantopäällikkö -palkinnon voittaja (Seiska 3.5.2007 Kallonen ohjelmatoimiston tulevan osille!

Ensimmäisten julkaisujen royaltyt ovat niin pieniä ja tilitykset harvassa, että keikkailu on aloittelevan artistin ensimmäinen ja ainoa mahdollisuus hankkia tuloja taiteellisesta työstään. Ja sujuva yhteistyö ohjelmamyynnin ja artistin välillä on välttämätöntä kannattamattomien maakuntakierrosten välttämiseksi. Optimitilanteessa levy-yhtiö, ohjelmatoimisto ja artisti kohtaavat yhteisen päämäärän edessä. Käsitettä "tulla osille" ei tässä synergiassa tunneta.

Kunpa ne Kallosen konkreettiset suomirock-kokemukset olisivat laajempia, kuin katusoittoa Espalla, kaksi Keba-albumia ja muutama Keba-keikka.

» 14.10.2007

STT:n uutisia: YLEX:n musiikkipäällikkö Heikki Hilamaa sekä promoottori Juhani Merimaa ovat Rumba-lehden mukaan Suomen musiikkialan tärkeimmät vaikuttajat. Rumba-lehden järjestämässä kyselyssä Heikki Hilamaa valittiin musiikkimedian vaikutusvaltaisimmaksi ja promoottori Juhani Merimaa musiikkibisneksen vaikutusvaltaisimmaksi. Muita VUODEN VAIKUTTAJAT –äänestyksen ns. menestyjiä olivat mm. ohjelmatoimisto Welldonen tj. Risto Juvonen, toimittaja Ilkka Mattila ja toimittaja Katja Ståhl. Kyselyyn vastasi noin 60 musiikkialan ammattilaista.

Siis 60 musiikkialan ammattilaista.

Suomen Kaupallisten lauluntekijöiden yhdistys esittää lämpimät onnittelut valituiksi tulleille Suomen musiikkialan tärkeimmille vaikuttajille ja kaikille kuudellekymmenelle äänestykseen osallistuneelle.

”...muistan sammuneeni useaan kertaan Tavastialle. Merimaa on minut sieltä kotiin kuljettanut”, (Welldonen tj. Risto Juvonen, HS 23.12.2004)

» 12.10.2007

Tätä tietoa et löydä johtamisongelmien kanssa rimpuilevan Warner Music Finlandin uutisista: Mamba pokkasi Vantaan Tulisuudelmassa platinalevyt v. 2004 julkaistusta kokoelmasta LEMPIKAPPALEITA (Warner). Räntäkelejä uhmaten orkesteri päätti esiintymisensä teokseen Vielä on kesää jäljellä. Tikkurilan seismologinen asema mittasi Hotelli Vantaan paikkeilla jytinät 6,8 Richterin asteikolla.

» 11.10.2007

Kaupallisten lauluntekijöiden saunaillassa kuunneltiin kolme sekuntia suomalaista ns. raskasta rock-musiikkia ja kukitettiin toimitusjohtaja; luottoluokitusyhtiö Dun & Bradsheet rankkasi Mamba Oy:n AAA- Ratingluokkaan. Vuonna 2007 seulan läpäisi 4,1 % suomalaisista yrityksistä.

» 29.09.2007

Happiness is a warm gun. Keikkatoiminnan ryydyttämät sirkushevoset saivat reipasta vaihtelua kiertue-elämään TYKY-toiminnasta. Yhtye vieraili Joensuun SAR -sisäampumaradalla. Taiteilijat makustelivat käsiaseiden kalibereja akselilta .22, .38, 9mm, .44 ja .500. Ruudinkatkun laskeuduttua artistit kiittelivät S&W .500:n tuhtia potkua...

» 08.09.2007

Hyvä keikka, kuuma keikka Kotkassa. Tsekkaa Juha Kärkkäisen Mamba-otokset www.musakuvat.com

» 17.08.2007

- Onko Kuopiossa 20-50 -vuotiaita naisia hereillä? Näe Mamba-yhtyeen keikka Kiuruveden Vihreät Niityt 2007 -tapahtumasta. YLE TV2, 26.08.2007.

» 08.08.2007

Krooninen elämystehtailu vei miehemme tällä kertaa helteiseen Las Vegasiin. Uusina konserttikokemuksina kirjattakoon The Platters, The Drifters ja The Coasters. - Ties monesko kokoonpano keikalle oli pusattu, mutta yhtyeet toimivat jokseenkin kybällä yhdessä ja erikseen, väitti Vaara. Elokuvatrivian arveluttavana herkkuhetkenä matkapäiväkirjaan merkittiin vierailu osoitteessa 620 E. Sahara Ave., jossa tosielämän Frank Rosenthal koki kuumat paikat 81' Cadillac Eldoradossaan 4.10.1982. Tapahtumat on dramatisoitu Martin Scorsesen elokuvaan Casino (1995).

Yksikätinen rosvo oli vienyt solistia kaksin käsin, eikä vaitonaiselta artistilta näin ollen herunut kommenttia uusista musiikillisista pyrkimyksistä. Katso kuvat täältä.

» 18.07.2007

Osaamiskeskus Jorma Vahvaselkä nousee mambasaitin päivitysvastaavaksi. Sivuilla nyt perusteellinen katsaus Mamba-yhtyeen tuotantoon aina ensimmäisestä albumista tuoreimpiin teoksiin. Mukana kuvia, laaja diskografia, tekstit ja musanäytteet. Palaute: jorma.vahvaselka(at)mamba.fi

» 10.04.2007

Mitä, mitä! Yksityisyyttään mustasukkaisesti vartioiva solisti päästi toimittajat kartanoonsa. Näe miehemme työssä ja vapaa-aikana, todista tapaaminen Kari Heiskarin kanssa, näe vierailu Porin Lyseoon. Kuule kommentit, koe kaikki Idols-elämysten edut ilman niiden HAITTOJA! Tero Vaara - Hittien mestari, TV2 - 15.04.2007, ohjaus Tommi Ketonen. http://www.yle.fi/maanmainiot/henkilot/terovaara.html

» 22.03.2007

Yhtye on aloittanut harjoitukset kauden 2007 haasteisiin. Biisilistaa harkitaan ylintä konsernijohtoa myöten. - Yksikin uusi spiikki, niin rahat takaisin, väittää solisti. Yhtyeeseen liittynyt Ekke Niiva nähdään osana myös tämän vuoden showta.

<< TAKAISIN ETUSIVULLE

<< TAKAISIN ETUSIVULLE

Sten MK II.

Vuoden Lappeenrantalainen.

mamba4065mini

Lempikappaleita 1984-2004 on löytänyt tiensä jo 34696:een kotiin (IFPI).

Shelby GT-H

- Olkoon "Manilan vanilija" yrittäjyytemme perusta, Manny!

Iskelmän Dr. Phil?

mamba4065mini